De tuin van Atie en Cees Jonker

Inspirerend tuinparadijs met zeer gevarieerde beplanting in vele kleurschakeringen

De tuin van Atie en Cees Jonker
De Groene Route deelnemer

Een inspiratie voor elke tuinliefhebber

Onze tuin ligt verscholen in het mooie Westfriesland, rondom een arbeidershuisje uit 1900.
Hier wordt met passie getuinierd en getoverd met vorm, kleur en een grote hoeveelheid  bijzondere planten. In de loop der jaren is een waar lustoord onstaan.
De voortuin is geheel in de kleuren wit-geel-blauw en abrikoos gehouden. Vanuit de kamer kijken we op deze border. Als 's avonds laat de schemer valt, kunnen we nog steeds van de border genieten, omdat de witte en gele bloemen heel lang zichtbaar blijven.
 
Aan de zijkant ligt een deel met schaduw minnende planten en een bankje van Lonicera nitida, waarop het in een hete zomer goed toeven is. Ook op dit hoekje hebben we het hele jaar zicht en het ziet er dan ook het hele jaar leuk uit met zijn randbeplanting van bonte klimop en de vroeg bloeiende Helleborus en bolgewassen.
Aan de andere zijde van het huis ligt een border met witbonte of witbloeiende planten. Ook hier staan witte Helleborus, die al in februari bloeien. Hoogtepunt in juni is de roos Lykkefund, die zich door bomen en over heggen drapeert. Later volgen roos Guirlande d’amour en Clematis viticella Alba luxurians.
 
Achter het huis ligt een romantische tuin met een heel andere sfeer. De borders zijn beplant met  roze, purper en paars bloeiende planten. Verspreid door de tuin hebben we heel veel soorten rozen en Clematis, die de romantische sfeer in de tuin verhogen.
Sinds 14 jaar hebben we er aan de achterzijde 400 mtr2 bij , waarbij we flink hebben uitgepakt met felle kleuren! Er ligt een grote border verlopend van rood, oranje naar geel.
Ook hebben we veel bijzondere struiken aangeplant en natuurlijk weer veel rozen.
Er is een kas, een bessentuin en een groentetuin met verhoogde bakken.
De grote tuin geeft een gevoel van ruimte en vrijheid.
De leuke doorkijkjes en verrassende zitjes, de grote  verscheidenheid aan planten, dit alles maakt deze tuin tot een inspiratie voor elke tuinliefhebber.
 
Atie en Cees Jonker
Westerstraat 74
1655 LD Sijbekarspel

Doet mee in 2023 (11.00 - 17.00 uur): Alleen op afspraak

Zondag 25 juni
Zondag 23 juli

Informatie

Westerstraat 74 , 1655 LD Sijbekarspel
Contact: tel. 0229-591654
Mail: atiekees@hetnet.nl

Contact De Groene Route

Wilt u meer informatie ontvangen over onze organisatie?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.