Hortus Alkmaar

Biologische tuin van 2,5 ha waar natuur en gezondheid samenkomen

Hortus Alkmaar
De Groene Route deelnemer

Hortus Alkmaar, een tuin om te genieten.

Op onverwachte plaatsen vind je soms de grootste verrassingen. Zo is Hortus Alkmaar een prachtige tuin aan de rand van de stad. Te midden van de gebouwen op een bedrijventerrein vormt deze tuin een oase van groen en een heerlijk ontspannende natuurbeleving.

Maak een wandeling door de tuin en laat je verrassen door de variatie in bomen, struiken en planten, met ruim 800 soorten geneeskrachtige soorten. Hier tref je zeldzame vlinder- en libellensoorten aan en krijg je een gratis concert van de kikkers. Staande op de brug heb je een mooi overzicht over het water met de ecologische oevers, die een grote diversiteit aan water- en landdieren aantrekken. Als je geluk hebt, vliegt de ijsvogel langs. Je kunt hem bewonderen vanuit de luxe kijkhut. Ieder jaar brengt het ijsvogelpaartje meerdere nesten met jongen groot in de hortus.
Na afloop van de wandeling kun je een kop koffie drinken op het gezellige terras of je eigen thee plukken in de theetuin. Genietend van een heerlijk stuk appeltaart heb je even tijd om dat al moois te laten bezinken. In de hortuswinkel kun je tot besluit nog een souvenir kopen, zoals zaden of planten uit eigen tuin of een pot biologische hortus honing. Bezoek Hortus Alkmaar en geniet. We verheugen ons op je komst!
Entree: €5,00 (volw.) / €2,50 (8-15 jaar) / gratis (jonger dan 8 jaar).
 
Hortus Alkmaar
Berenkoog 43
1822 BH Alkmaar
www.hortusalkmaar.nl
 

Doet mee in 2022 (12.00 - 17.00 uur)

Zaterdag en zondag 23 en 24 april
Zaterdag en zondag 14 en 15 mei
Zaterdag en zondag 11 en 12 juni
Zaterdag en zondag 9 en 10 juli
Zaterdag en zondag 6 en 7 augustus
Zaterdag en zondag 3 en 4 september

Informatie

Berenkoog 43 , 1822 BH Alkmaar
Contact: tel. 072 - 566 96 39
Mail: activiteiten@hortusalkmaar.nl

Contact De Groene Route

Wilt u meer informatie ontvangen over onze organisatie?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.