Tuin Van den Berg

Tuin Van den Berg
De Groene Route deelnemer

De tuin van Karel en Tine van den Berg

Onze tuin is een echte liefhebberstuin. We zijn in 1998 op deze plek in ’t Veld komen wonen. Het was voor ons een hele uitdaging om van deze plek van 605 m2 onze tuin te maken. We kwamen namelijk van een tuin die veel kleiner was. Voor deze grote tuin hebben we - na zelf diverse ontwerpen te hebben getekend - de hulp ingeroepen van een tuinarchitect via een tuincentrum. In dit basisontwerp hebben we later diverse veranderingen aangebracht. De beplanting hebben we zelf bedacht en de hele tuin is ook door ons zelf aangelegd. Het hele jaar door genieten we van onze tuin: in het voorjaar de vele verschillende bloembolletjes, in de lente en zomer van de vele vaste planten, bollen en hortensia’s. In de herfst domineren de grassen, asters en anemonen. Helaas kregen we ook last van de buxusmot. We hebben alle buxushagen en buxusbollen verwijderd. Wat een klus! De buxushagen zijn vervangen door Euyonimus Green Spire (400 stuks). De buxusbollen zijn vervangen door Amerikaanse hulst 'Little Rascal'. Het duurt natuurlijk een tijd, voordat ze op de juiste grootte zijn. Verder hebben we de paden aangeheeld en is het grind aangevuld.
Diagonaal door onze tuin is de vijver aangelegd. Van deze waterpartij en vooral van de kikkers, de padden, de libellen en de vissen, genieten we enorm. We hadden dit jaar 7 grote egels  en 3 kleintjes in de tuin. Via de Stichting Egelopvang “Dikke Prik” hebben we 2 egelhuizen aangeschaft. We denken dat onze egels daarin wonen, maar we durven niet in deze huisjes te kijken, bang dat we ze verjagen.
U bent uitgenodigd om te komen genieten van de vele gezellige plekjes in onze tuin en de planten en de aanwezige kunst te bewonderen. Nu we allebei zijn gestopt met werken, vinden we het heerlijk om onze tuin vaker open te stellen en ook anderen te laten genieten!
Entree: €2,00 (inclusief koffie/ thee).
 
 
Karel en Tine van den Berg.
Dreef 2
1735 HK ’t Veld


 

Doet mee in 2023: (11.00-17.00 uur)

Zondag 23 april
Zondag 21 mei
Zondag 25 juni
Zondag 23 juli
Zondag 13 augustus

Informatie

Dreef 2 , 1735 HK 'T Veld
Contact: tel. 06-47383436
Mail: vandenberg.tine@gmail.com

Contact De Groene Route

Wilt u meer informatie ontvangen over onze organisatie?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.